•  24/1/2020

Agrotica 2020

Something went wrong. Please try again later...

Corteva Agriscience™ 

Επισκεφθείτε μας στην Agrotica 2020 Περίπτερο 1 Stand 4

Μαζί προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο.

Η Corteva Agriscience™, εταιρεία με περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους και ενεργό παρουσία σε 130 χώρες, δημιουργήθηκε  από τη συγχώνευση 3 διεθνών εταιρειών, κολοσσών στην κατηγορία των αγροεφοδίων: DowAgrosciences, DuPont Crop Protection και DuPont Pioneer. Η εταιρεία  έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το 2018 με στόχο  την παροχή  ολοκληρωμένων λύσεων  σε κάθε παραγωγό διαθέτοντας ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Οι λύσεις της Corteva ξεκινάνε από τους κορυφαίους σπόρους PIONEER®, τα προϊόντα φυτοπροστασίας  και θρέψης και συνεχίζουν σε  πιο καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής γεωργίας.  Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της  Corteva καλύπτει πλήρως τις αροτριαίες καλλιέργειες (καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, ηλίανθος, ελαιοκράμβη κ.λ.π), τις πολυετείς (δενδρώδεις, ελιά, αμπέλι) και τα κηπευτικά. Με την Corteva, κάθε παραγωγός ανεξαρτήτως του μεγέθους  του και κάθε επαγγελματίας στον τομέα της γεωργίας, έχει δίπλα του έναν κορυφαίο σύμμαχο που του παρέχει ανά πάσα στιγμή καθοδήγηση και   υποστήριξη.

Για την Corteva Agriscience™ η καινοτομία δεν είναι απλά μια λέξη. Είναι τρόπος σκέψης και αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας και της εξέλιξης μας. Με βάση την καινοτομία και την έρευνα δημιουργούμε ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουν νέα προϊόντα  στους Έλληνες παραγωγούς. Με δεδομένη την πληθυσμιακή αύξηση στα 3 δις τα επόμενα 30 χρόνια, παρέχουμε λύσεις που οδηγούν  στην παραγωγή υγιεινών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων με παράλληλο προσανατολισμό στην ποσοτική αύξηση  και ποιοτική  βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.   Βασικό μας κίνητρο η κάλυψη των πληθυσμιακών διατροφικών αναγκών και η διαρκής στήριξη των παραγωγών με την παροχή  καλύτερων σπόρων, αποτελεσματικότερης φυτοπροστασίας και θρέψης των φυτών και φυσικά κορυφαία τεχνική υποστήριξη. 

Παράλληλα η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση νέων ψηφιακών λύσεων για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση των καλλιεργειών με βάση τη συλλογή και ανάλυση βάσεων ψηφιακών δεδομένων στο χωράφι. Στα πλαίσια αυτά η εταιρεία υλοποιεί σειρά προγραμμάτων για την αποτελεσματικότερη θρέψη, άρδευση και φυτοπροστασία σε βαμβάκι, καλαμπόκι, βιομηχανική τομάτα κ.ά  Με γνώμονα τη στήριξη καινοτόμων προτάσεων για τη γεωργία πραγματοποίησε, παρουσία 180 επαγγελματιών από νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητές και δημοσιογράφους, τα 1stAgritech Challenge Awards όπου και βράβευσε με σημαντικά χρηματικά έπαθλα τις 3 καλύτερες προτάσεις 

Επιπλέον στα πλαίσια  της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υλοποιεί μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία LifeScore™. Στόχος η ευαισθητοποίηση και η προσφορά όλων μας στην επισιτιστική ανασφάλεια και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.  Η υλοποίηση του LifeScore περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων με τη συνεργασία και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και με συμμάχους αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ΜΚΟ.